Lokalhistorisk Arkiv, Historisk Forening for Løgumkloster Kommune

Oversigt over kommende arrangementer

Her på siden kan der ses billeder fra de seneste arrangmenter


og de Kommende Arrangementer kan også ses her 

Lørdag den 20. oktober markeres 275-året for Andreas Christiansens fødsel i Ellum. Det er æ Rummelpot, der står som arrangør sammen med Historisk Forening. Redaktøren af æ Rummelpot er Gunnar Hattesen, der stammer fra Ellum.

Arrangementet starter kl. 14 ved Ellum Bygade 7, hvor Andreas Christiansens fødehjem formentlig lå - her vil en mindesten, sponseret af Æ Rummelpot, blive afsløret. Derefter fortsættes i Ellum Forsamlingshus med et foredrag om Andreas Christiansen ved dr. phil. Lars Henningsen. Der afsluttes med kaffebord.

Alle er velkomne, og vi håber at mange vil slutte op om at mindes Ellum-drengen, der blev storkøbmand i Flensborg og Danmarks rigeste mand.


I anledning af 100 års dagen for våbenstilstanden efter Første Verdenskrig mindes vi i Løgumkloster de faldne ved et arrangement den 11. november:
Kl. 10:00 Fælles dansk-tysk gudstjeneste
Kl. 11:00 Kransenedlægning i Mindelunden
Kl. 11:45 Optog med faner til Krigsfangegravene
Kl. 12:15 Kransenedlægning ved Krigsfangegravene
Kl. 13:00 Optog med faner til Refugiet
Kl. 13:30 Middag på Refugiet
Kl. 14:45 Foredrag Fred og håb: Sønderjyderne ved våbenstilstanden 11. november 1918 ved dr. phil. Lars N Henningsen i Refugiets havesal
Kl. 15:45 Kaffe på Refugiet
Deltagelse i middag, foredrag og kaffe koster 220kr. og kræver forhåndstilmelding til Aase Feddersen Wommelsdorff på 24663242 senest den 12. oktober; betaling pr MobilePay eller bankoverførsel ved tilmelding. Til de øvrige dele af arrangementet er der fri adgang.
Vi håber at se rigtig mange til arrangementet.

 Vel Mødt.

Velkommen til vores hjemmeside